CONTACT

Paolo Zenzerović

(IRIM, kod Undabot)

Ivana Lučića 2A, 20. kat

10000 Zagreb

​​

Tel: +385 (0) 98 88 66 00

paolo.zenzerovic@gmail.com

  • Black Facebook Icon
  • Black YouTube Icon

više o meni

Strast za edukacijom i tehnologijom

Strast za tehnologijom, pogotovo onom koju možemo primjeniti u edukaciji, bila je samnom od ranih dana, kada nisam ni razmišljao o tome. Niz inovatorskih radova, pokazalo se u retrospektivi, bili su upravo ono što volim, a nisam znao ni kako se zove - edukacijska tehnologija.

Rođen sam '88. godine u Puli, gdje sam završio osnovnu i srednju tehničku školu. Tijekom srednje škole zavolio sam digitalnu elektroniku, programiranje i mikrokontrolere te krenuo razvijati vlastita rješenja za edukaciju u tom području. Tehnologija podređena edukaciji oduvijek me fascinirala, a moji su radovi u tom području bili zamijećeni na međunarodnim izložbama i natjecanjima što mi je dalo vjetar u leđa da nastavim tim putem. 

Nakon srednje škole odlazim studirati na  Sveučilište u Rijeci. Magistrirao sam elektrotehniku, odnosno automatiku, a pružila mi se prilika da produbim svoja znanja u području edukacijske tehnologije - ovoga puta usmjerene na udaljene laboratorije i poučavanje digitalne elektronike. Tijekom studija boravio sam na Tehničkom fakultetu sveučilišta u Beču te na Politehničkom fakutetu u Torinu gdje sam razvijao svoj završni odnosno diplomski rad - Udaljeni laboratorij za projektiranje mikrokontrolerskih sustava. Više o akademskim radovima možete pogledati ovdje.

Tijekom fakulteta sam s kolegama osnovao Udrugu za napredak edukacijske tehnologije koja kasnije postaje Hrvatsko društvo za edukacijsku tehnologiju.

Nakon završenog obrazovanja nastavio sam se baviti edukacijom i edukacijskom tehnologijom i izdao sam svoju prvu knjigu - Arduino kroz jednostavne primjere namijenjenu edukaciji učenika i učenica osnovnih škola, uradi sam hobista i profesora tehničke kulture i informatike u osnovnim školama. Osim rada na knjizi vrlo intenzivno sam surađivao sa Hrvatskom zajednicom tehničke kulture, gdje sam zajedno s kolegama razvio više jedinstvenih uradi sam projekata o kojima više možete pogledati ovdje.

Kratko sam radio kao profesor u srednjoj tehničkoj školi, a nakon toga sam se priključio radu Instituta za razvoj i inovativnost mladih - Croatian Makersu, gdje sam voditelj operacija.

Formalna edukacija

Tehnička škola Pula

Tehničar za mehatroniku 2003. – 2007.

 

Tehnički fakultet Rijeka

sveučilišni prvostupnik inženjer elektrotehnike 2007. – 2010.

 

Tehnički fakultet Rijeka

sveučilišni magistar inženjer elektrotehnika 2010. – 2012.

 

TU Wien, Tehničku fakultet u Beču

CEEPUS stipendija, sveučilišno izdavalaštvo 2011.

 

POLITO, Politehnički fakultet u Torinu

ERASMUS stipendija, ugradbeni računalni sustavi 2012.

Životopis i priznanja

​Izdvojena priznanja:

  • Priznanje za osvojenu zlatnu medalju na svjetskom sajmu inovacija IENA u Nurnbergu, 2005.

  • DAAAM međunarodna nagrada za najbolji timski istraživački projekt na svjetskom simpoziju o inteligentnoj proizvodnji i automatici, Beč, 2011.

  • Državna nagrada za tehničku kulturu "Faust Vrančić", Zagreb, 2018.

Ostala priznanja i nagrade pogledajte u životopisu, ovdje.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now